Cara Menyimpan Video Di Snapchat

Snapchat adalah salah satu aplikasi telefon yang paling sering digunakan dan telah mendapat banyak perhatian oleh banyak pihak. Pengguna membuat video dan mengklik gambar dengan Snapchat yang menawarkan senarai besar penapis yang menyenangkan bagi mana-mana orang. Oleh kerana kita semua tahu bahawa video dan gambar tidak tinggal lama di sana seperti aplikasi lain seperti Instagram. Ini menjadikannya lebih menyusahkan sesiapa sahaja untuk menyimpan video ini pada peranti mereka.

Berikut adalah beberapa helah yang mungkin anda ingin cuba simpan video yang dihantar oleh orang lain. Tetapi sebelum itu, pelajari bagaimana anda dapat menyimpan video Snapchat anda sendiri yang anda rakam dari Snapchat. Untuk pemula mungkin agak membingungkan, jadi berikut adalah cara untuk menyelesaikannya.

Cara Menyimpan Video Anda di Snapchat:

Rakamnya terlebih dahulu, sudah tentu!

ikon telus untuk merakam video Tombol Anak Panah di Bawah Kiri

Disimpan dalam Kenangan

Anda boleh mengakses video yang disimpan di galeri atau foto telefon anda. Sekiranya anda ingin mengaksesnya melalui aplikasi, anda hanya boleh menekan ikon kenangan, yang berada tepat di bawah ikon gambar / rakaman telus besar dari skrin utama Snapchat. Gambar atau video di bawah memori tajuk, adalah gambar yang anda klik dari Snapchat anda, sementara gambar di bawah gulungan kamera adalah gambar yang diklik dari kamera telefon anda atau aplikasi lain.

Cara Menyimpan Video Selepas Menyiarkan Kisah Anda

Menyimpan video yang telah anda buat dari Snapchat anda adalah sebiji kek. Masalah yang lebih besar adalah ketika anda harus menyimpan video yang dikirim oleh orang lain kepada anda, kerana semua video / gambar Snapchat adalah tulisan hantu yang hilang setelah beberapa saat. Tetapi, orang sering lupa menyimpan video mereka sendiri ketika membuatnya sebelum menghantarnya kepada rakan mereka atau meletakkannya sebagai cerita mereka.

Berita baik di sini adalah, bahawa jika ia adalah cerita, dan anda lupa menyimpannya, anda masih berpeluang untuk menyimpannya dengan mengikuti langkah-langkah di bawah:

  1. Pergi ke skrin di mana anda mempunyai semua cerita yang anda hantar. Di sana, anda akan melihat titik menegak di sebelah kanan cerita anda. Salah satu cara untuk menyimpan video adalah dengan klik pada anak panah menghadap ke bawah tepat di sebelah titik-titik ini.
  2. Sementara cara kedua adalah, yang saya ikuti, ketika anda membuka salah satu cerita yang baru anda hantar, geser ke atas dari bawah ke layar, dan anda akan dapat melihat orang-orang yang menyaksikan gambar anda, dan akan ada pilihan untuk memadam dan memuat turun snap anda.

TA-DA! Anda baru sahaja menyimpan gambar anda! Sekarang beralih ke bahagian Snapchat yang sukar. Menyimpan video hantu yang dihantar oleh orang lain yang tidak dapat disimpan langsung dari Snapchat.

Cara Menyimpan Video Pada Snapchat dari Orang Lain

Idea 'Snapchat' yang menjadikannya unik adalah bahawa video dan foto di Snapchat hilang setelah beberapa ketika. Selain itu, Snapchat tidak menawarkan cara memuat turun gambar atau video yang disiarkan oleh orang lain. Anda dapat menembak gambarnya, tetapi orang tersebut, yang gambarnya diambil, akan diberitahu bahawa seseorang mengambil tangkapan layarnya. Dan saya pasti tidak ada yang suka ditangkap semasa mereka mengejar seseorang. (lol)

Walau bagaimanapun, untuk tangkap video, kami mempunyai beberapa helah yang mungkin sesuai untuk anda.

  • Rakaman Skrin -  Setiap telefon, sama ada Apple atau Android, mempunyai pilihan rakaman skrin terpasang. Sebut saja penyelamat hidup, kerana anda dapat merakam apa sahaja di skrin anda, dengan pilihan yang satu ini. Walau bagaimanapun, seperti tangkapan skrin, rakan anda, atau orang dalam senarai anda akan menerima mesej bahawa anda baru sahaja merakam kisah ringkas mereka.
  • Gunakan telefon lain -  Mainkan video yang ingin anda rakam di telefon anda, dan gunakan telefon lain untuk merakam video tersebut. Mudah? Ia adalah kerja keras, tetapi jika anda benar-benar mahu memuat turun video, atau ingin merakamnya, cara ini mungkin berfungsi tanpa memberitahu orang lain, tidak seperti pilihan 'rakaman skrin'.